Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/scandin4/public_html/wordpress/wp-content/themes/sog/content-single.php on line 12

Tretorn – Lanserar sneakers inom deras hållbarhetsinitiativ Eco Essentials

TRETORN ÅTERLANSERAR IKONISKA SNEAKERS FRÅN ÅR 1900

SKORNA LANSERAS INOM TRETORNS ECO ESSENTIALS-INITIATIV

TRETORN är en av världens äldsta tillverkare av sneakers, med ett arv som går tillbaka till den 1 maj 1900. Mellan 1930-1980 tillverkade Tretorn högklassiga tennisskor. Inför SS19 har en spännande resa påbörjats för att nylansera skor från Tretorns arkiv. Nylanseringen sker inom Tretorns Eco Essentials-Initiativ, Tretorns plattform för hållbar innovation.

 

Tretorn har en 120-årig historia som tillverkare av preppy sportskor, och har inför SS19 valt att titta tillbaka i sitt arkiv för att återskapa modeller från ett antal nyckelår. Tretorn har ett unikt snekears-arkiv och historia som nästan inget annat varumärke, därför är möjligheterna enorma. För SS19-lanseringen kommer Tretorn att lyfta fram nyckelåren 1900, 1955, 1961 och 1967.

 

Inför Tretorns SS19-lansering ligger stort fokus att förena Tretorns sneakersarv med Tretorns hållarbarhetsinitiativ Eco Essentials. Initiativet är Tretorns kärna för framtida tillväxt inom ansvarsfull produktion och design. Men Eco Essentials är inte bara en plattform för ansvarsfull produktion och design, det är också ett tankesätt som ständigt ska utmana Tretorn att utveckla en mer cirkulär och ansvarsfull tillverkning. Initiativet som tidigare endast innefattat ytterkläder, utökas inför SS19 till att även innefatta sneakers.

 

Som ett led i detta har Tretorn valt att använda sig av lokalt framställt naturgummi som huvudsammansättning i skornas yttersulor. Vidare använder de återvunnet gummi för skons innerdel samt Eco Tannery Tan-Tec, Eko-mocka och Eco-läder som yttermaterial. Alla dessa yttermaterial är producerade av ko eller får och är helt spårbara. Vidare är de tillverkade med en minskad vattenanvändning och strikta regler vad gäller färgning.

 

KEY STYLES FÖR SS19


1900.05-01 – En modern remake av Tretorns allra första sneaker. Skon lanserades första gången den 1 maj 1900. Det är en klassisk sportsko som sträcker sig från gymnastiken till tennisen. Inför SS19 återlanseras den inom Eco Essentials modern classics.

Tournament 1955 – En lyxig och samtida uppdatering av 1955 års klassiska tennissko.

Racket 1961 – En premium mocka-uppdatering av 60-talets ikoniska tennissko, med en unik vulkaniserad trelagers sulteknik, för mer långvarig hållbarhet och komfort.

Nylite 1967 – Världens första exklusiva tennissko. Modellen skapade en helt ny kategori för sneakers; vita tenniskor som en accessoar. Skorna användes av Björn Borg i US Open och Wimbledon, och lyftes 1980 fram av New York Preppy Handbook som ett måste.

 

För mer information och förfrågningar, vänligen kontakta:

Fredrik Ekström, Kommunikationschef Tretorn Europa

fredrik.ekstrom@tretornsweden.com

 

About Tretorn

Tretorn has what all brands want: a history, a legacy and a story. From the rough weather that got the company started in 1891, to the continued improvement and innovation that keeps them going. This year, Tretorn celebrates their living heritage, their first 125 years – and evolution for many more years to come.

Garnisonsgatan 51/Box 931
251 09 Helsingborg
Sweden